Vallmo & vaniljscones
Tror inte någon som läst min andra blogg missat att jag älskar scones. Har bakat så många olika varianter att jag inte ens minns antalet. Alla har verkligen varit supergoda! Dessa var nog dock de allra mest lyckade. Blev helt perfekta i både smak och konsistens. Testade bl.a hallonsylten på... wow! Så himla gott. Måste testas!
Vallmo & vaniljscones
8 stycken
2 dl vetemjöl
2 dl siktat dinkelmjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk mineralsalt
1½ msk blå vallmofrön
1 liten vaniljstång
50 gram smör
2 msk flytande honung
2 dl naturell yoghurt
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl, bakpulver, salt, vallmofrön och fröna av vaniljstången. Tärna smöret och knip ut i mjölblandningen. Tillsätt honung och yoghurt och blanda till en kletig deg. Forma två kakor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Skåra kakorna och sätt in i ugnen i ca 15 minuter {beroende på ugn}. Ett tips är att lägga ett bakplåtspapper på sconesen mot slutet för att inte få en för hård skorpa. Stick i en kniv eller sticka för att kolla om dom är färdiga, det ska inte kleta något alls!

grymt snyggt men allt på sidan borde vara fast utan inlägget så recepten alltid scrollas på pappret om du hänger.

Dom verkar goda! Vet du var man kan köpa vallmofrön =)

När du blandar sconessmeten rör inte för länge för det är då den kan bli lite "konstig" i konsistensen när de är klara.

Hobbybagerska: Tack för tipset! :} Brukar inte blanda speciellt länge så jag har aldrig upplevt nån konstigt konsistens ;D

Debbie; Jag köpte mina på lidl tror jag det var :D Stor påse för bara 1O kr. Annars finns det säkert på Ica!

damn vad gott det ser ut!

oooo, det där lät hur gott som helst!

Åh. Måste prova :)
Har du några egna tips och/eller bra länkar till kakor och tårtor? Fyller snart år och behöver lite inspiration! Inga prinsesstårtor, bara! Uh. Har aldrig gillat :D