Dinkelbröd

Hittade receptet på detta goda brödet i en av mina favoritmatbloggar. Hon tar helt underbara bilder och hennes recept är enkla och snabba, precis som jag gillar det. :} Ni hittar hennes blogg här {länk}.

 

Brödet blev supergott och åts upp under en middag jag bjöd på. Tummen upp!

 



Dinkelbröd

1 bröd


25 g färskjäst
2½ dl ljummet vatten
1 msk honung
1 msk rapsolja
1½ tsk salt
2 dl grovt rågmjöl
2½ dl fullkorns dinkelmjöl
2 dl dinkelmjöl

 

Sätt ugnen på 200 grader. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten, olja, salt och rågmjöl. Arbeta i dinkelmjöl lite i taget tills du fått en smidig, lite kladdig deg. Arbeta i ca 5 min. Låt jäsa i 30 min under en bakduk.

Knåda degen på en mjölad bänk och forma till en limpa och lägg i en brödform med bakplåtspapper i. Låt jästa 30 min under bakduk. Grädda brödet i mitten av ugnen i ca 25-30 min.


Johanna

Mums vad gott! Jag gjorde faktiskt fullkornsdinkelbullar imorse och bjöd på, himla gott! Tycker bröd blir mycket matigare och fylligare med dinkel...

2010-08-09  14:20:13 http://hallplatslyckan.blogg.se/
linnea

Mums vad gott det där brödet ser ut, hembakt bröd är ju så mycket godare än fabrikstillverkat. Dinkelmjöl gör ju brödet ännu smarrigare, dinkel är helt enkelt det bästa (och dyraste hehe) mjölet!



/Linnéa

2010-08-09  19:08:47 http://baktokig.blogg.se/



Namn:

Din mail:

Hemsida/blogg:

Kommentera här:

Spara uppgifter?